Om forfatteren

Kim Ursin, f. 1973

Jeg tror det siger en del om hvordan jeg ser mig selv da jeg skrev overskriften, nemlig forfatteren. Det er historien, der interesserer mig, tegningerne er et redskab til at fortælle den historie på.

Jeg lavede min første tegneserie i en gammel regnskabsbog tilbage i 1980.

Jeg kan ikke huske, at jeg har tegnet ret meget andet end tegneserier. Enkeltstående tegninger har aldrig sagt mig det store – medmindre det da var en vittighedstegning der kun krævede et billede eller en illustration til en bog. Krokitegninger har jeg dog lavet en hel del af gennem tiden af både venner og veninder, men naturligvis mest gennem kurser. Det kan klart anbefales for man lærer utrolig meget om at tegne kroppen på den måde. I billedekunst blev vi selvfølgelig tvunget til at male både planter, vaser og landskaber, men når jeg selv skal vælge, så er det ikke det, jeg bruger tid på.

Som barn købte jeg bladene Bamse verdens stærkeste bjørn, Basserne og det sikkert lidt mere ukendte Vilde Valde, der blev udgivet af Winthers Forlag i 1980-82. Siden blev jeg grebet af superhelte, specielt Superman og Projekt X. Jeg lavede en masse superhelte historier, men efterhånden mistede jeg interessen for at tegne i den realistiske stil og holder mig i dag mere i den fransk-belgiske eller måske mere den dansk-svenske stil. 

Min største inspiration til at skrive historier har helt klart været Rune Andreason, der lavede Bamse, verdens stærkeste bjørn. Tegnemæssigt har jeg altid været mest fascineret af Franquin (bl.a. Vakse Viggo) og Raymond (bl.a. Sybiline og Kloro).