Lau Larve spiller kugle (1999)

Dette er den første historie med Lau Larve. Det var en videreudvikling af Ormene og figurerne er tydeligvis slet ikke på plads på det tidspunkt.

15. december 1999 mistede verden Rune Andreasson (født 1925). Han er formentlig en af de mest indflydelsesrige tegneseriemagere i Norden. Tegneseriemagere, fordi det kun sjældent var var Rune Andreasson selv, der tegnede. Han stod primært for manuskript og udvikling af seriens karakterer. Tegningen var i det fleste historier overladt til Francisco Tora fra 1975 og fra 1982 også Bo Michanek. Det kan være meget svært at se forskel på hvem der har tegnet hvad.

Bamse

Han gav os uforglemmelige Verdens Stærkeste Bjørn Bamse med Lille Hopsa og Ole Opfinder. Inden da var det Pellefant og selvom han sikkert er glemt i dag, så var der også Teddy. Teddy var helt klart forløberen for Bamse. Og listen fortsætter.

Hans tegneserier havde været fantastiske – og er det fortsat – men nu var det slut. Han havde ladet sig pensionere i 1990, men havde fortsat skrevet manuskripter og holdt et vågnet øje kvaliteten af bladet. I løbet af 90’erne skrev han desuden hele 61 manuskripter som først blev brugt efter hans død.

Bamse ændrede sig løbende som serie. Bamse bladet udkom første gang i 1973 og de næste ti år var bladets fokus på eventyr og fortællinger, mens bladet fra midten af firserne skiftede karakter da Bamse fik en familie. I halvfemserne skiftede fokus mere over på Bamses børn og bladets målgruppe blev et par år yngre.

Serien er blevet beskyldt for at være venstreorienteret socialisme. Det vil nok være svært at løbe fra, men om det kommer til udtryk på en problematisk måde kan nok mere være op til debat.

Historien er lavet i 1999 som en hyldest til Rune Andreasen og er mere eller mindre en kopi af en historie som Rune Andreasson skrev i 1977. Farvelægningen er sket med akvarel og af en eller anden grund er der ikke lagt skygger på nogle. Der er lagt tekster på i løbet af nullerne.

 

Lau Larve spiller kugle

 

 

 

Hvad synes du om indholdet? Du må gerne uddybe i kommentarfeltet.

Resultat: 0 / 5. Antal stemmer: 0

Skal du være den første til at stemme?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *