Ormene: Det store ocean (1991)

Ideen med Ormene var først og fremmest at de skulle udkomme i aviser som fortsat serie. Jeg havde ikke lige forstået at den genre faktisk var dødende og at man nærmest kun havde Rip Kirby og lignende fordi det havde man “altid” haft. En sjov detalje er, at jeg først fortæller titlen i stribe 2. Tanken var, at stribe 1 derfor kunne genbruges til de næste mange historier.

Men det er stribe tanken, der præger historien, dvs. at der er masser af cliff hangers der skal give os lyst til at læse videre i morgen. På den måde er den ret vellykket. Tegneteknisk er der noget af det, der virker og så er mange ting, der ikke gør. Billede 2 i stribe 1 er jeg fx meget tilfreds, mens billede 3 i samme stribe er ganske slemt.

Plot

Historien er den, at Sejleren, gerne vil se havet og det rejser han så afsted for at gøre. Han oplever mange farer undervejs og ender med at hjælpe marsboere med at redde planeten fra mennesker.

Det blev senere til Lau Larve og det store ocean. Den historie kom til at virke bedre, bl.a. fordi jeg kendte figurerne da jeg lavede den og fordi jeg droppede stribe tanken. Selve historien er jeg meget tilfreds med og det er selvfølgelig også derfor jeg valgte at genbruge den i 2017 udgivelsen.

Elefanten i rummet

Og lad os så adressere elefanten i rummet. Ja, det er meget tæt på Smølferne, i hvert fald er universet alt for tæt på til det er helt godt. Der er forskelle og de forskelle kommer frem over de tre historier, der blev lavet med dem. Men havde serien fået succes, så stod jeg med et problem.

Jeg farvelagde de første to striber engang i halvfemserne. Derefter har jeg lavet computerfarvelægning af de næste fire før projektet blev droppet og det er i hvert fald så længe siden at jeg ikke kan sætte årstal på.

Ved denne udgivelse på hjemmesiden er der kun sket minimale ændringer.

 

Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991) Ormene: Det Store Ocean (1991)

Ormene er lagt under Lau Larve og hans venner fordi det var forhistorierne for den serie.

Hvad synes du om indholdet? Du må gerne uddybe i kommentarfeltet.

Resultat: 0 / 5. Antal stemmer: 0

Skal du være den første til at stemme?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *